lauantai 29. joulukuuta 2012

sää rovaniemi -22

Kylläpäs kesti pitkään sitä iloa että oli jopa -11!  Pystyi harkitsemaan oikeasti lähtevänsä jonnekin, mutta nyt voi suosiolla jäädä katselemaan ikkunasta ulos.

Tänään ollaan rv36, eli 4vk ja 0päivää laskettuun aikaan. Viime yö oli kamala. Ei mitenkään erityisen kivulias, mutta vauva liikkui koko ajan eikä mitenkään päin ollut hyvä nukkua. Sain varmaan myös paljon harjotussupistuksia vaikka enhän minä ensi kertaa raskaana olevana osaa edes kunnolla tiedostaa onko ne niitä. Ällövaroitus erite teksti tulossa joten älkää lukeko herkkikset: :D Lisäksi aamulla mulla tuli hieman pinkkiä nestettä pissan mukana, kyseessä vois olla lapsivettä? mutta jäädään tarkkailemaan asiaa jos sitä tulee enemmän pitää varmaan olla yhteyksissä jonnekin äitiyspolille/neuvolaan.

Maha tuntuu, että on vaan kasvanu kasvamistaan ja nyt se on valtava pallero. Ootan innolla uvn jälkeen olevaa synnytysarviota vaikka samalla pelottaakin. Onkohan tapahtunut mitään muutoksia synnytykseen päinkään? toisaalta oon alkanu pelkään synnytystä tai jännittään. Näen dramaattisia unia siitä ja muutenkin tulee mietittyä että apua, miten mie sen kestän. Toisaalta yritän työntää sen mielestäni ettei ressais liikaa, koska sehän menee joka tapauksessa ilman suurempaa suunnittelua.

Käytiin murun kans kattelemassa hobitti leffassa ja se oli kyllä vähän pettymys. Toisaalta en oottanu siltä paljon mitään arvostelujen perusteella niin ei nyt mikään järkytys ollu, ettei se mykistäny tajuntaa. Muutenkin puolet leffa nautinnosta meni kauheassa pissahädässä ja kestettävän asennon etsimisessä. Raskaana oleville sais olla leffassa jotku muhevat nojatuolit missä vois lekotella.

Mulla nukuttaa koko ajan. Nukun huonosti ja voisin nukkua vähän väliä. Oon myös ällösti turvonnu. Jouluna tuli syötyä niiiin paljon suklaata ja muuta mässyä etten halua katsoa peiliin viikko kausiin. Neuvolan vaaka kutsuu vielä vähemmällä mielenkiinnolla. Olen sulkenut sen kokonaan pois ajatuksista. Oikeastaan jo ihan väsynyt siihen kilojen kyttäämiseen. Tulkoot mitä tulee jos syön normaalisti ja lihon 100kg niin olkoot. Nimittäin minen vaan jaksa.

Joululahjaksi saatiin kaikkea aivan ihanuutta! Oltiin koko perhe vissiin oltu kiltisti kun niin paljon lahjoja hihi. :) mm. pöyälle lamppu, saunatakit, lakanat, pöytäliinat, sukkia, lapaset, kaulahuivit. Ilona sai luun, pihvisnakseja(jotka se söi salaa kaikki kerralla.), kaulapantaan tommosen timanttitassuhelyn, villapaidan ja ulkoilutossut meiltä vähän ennen joulua tosin jo :) Kuvia laittelen niistä mistä satuin ottamaan tässä ko ehtii. Joulu meni muutenki kaikesta ressistä ja hermoilusta huolimatta hyvin. Oltiin muutama päivä näkemättä murunki kans eikä se ollu välttämättä ollenkaan huonojuttu kun vietetään aikaa niin paljon yhessä. Ja tullaan viettämään vauvan syntymän jälkeen varmasti vielä enemmän. Joulun aikana olleet pakkaset harmitti kyllä ku ei päässy ollenkaan ulkoileen. Ilona raasukin nukkui vaan ja kyhnäs vieressä. Uusivuosi aateltiin viettää rauhallisesti kahestaan tai mahollisesti parin kaverin seurassa. Jos nyt kukaan jaksaa uhrata mega uv bileitä raskaana olevan pariskunnan kans :D viehättävää seuraa.

Piipon kaulahely :)

ziljoona eri väriä!

tuossa kirjassa oli aivan älyttömiä kuvia! kannattee katella! 

Pikkuselle kunnon pöksyt ! :)


joulupossukka (tää lahja on saatu jo viime vuonna mutta paranee vaan vuosi vuojelta :))




Minun äiskä oli nähny lampaantaljan alennuksessa ja hankkinu semmosen meiän pikkuselle. Haluttaa äkkiä saaha vauveli lyllertämään tuon ihanan pehmosen turkin päälle. ^___^ Jouluna pelailtiin aliasta äitin, siskon ja äipän poikaystävän kans. Tuli sitten esille sanoja mitä käytetään maalla mistä oon kotosin. Niillehän saatiin naureskella kunnolla. Esim. Naakkia (tarkottaa väijymistä) -> Kettu naakki koiratarhojen lähellä.. toinen mikä oli kiikkiin/kiikhiin (jäädä kiinni) -> tuleksie hinaamaan auton ko se jäi tuohon ojan reunalle kiikhiin. huhh. tavallaan niin hauskoja mutta niin random sanoja. Meiän iskä käyttää nuita kaikista eniten. Se tekeekin meiän iskästä niin meiän iskän :) Toivottavasti pikkunenki oppii hauskat murresanat.

 Ilonalla olis tuo talja kiinnostanu enemmänki, Ilpon pettymykseksi siirrettiin talja pois sen ulottuvilta.






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti